Företagslabbet

En dröm om mer frihet blev eget företag

Drömmen om frihet blev till eget företag och föreläsningar om våld i nära relation 

 

Anna Linde AB, eller Lindes Therapy är ett enmansföretag som föddes 2022 ur en längtan att få jobba under mer frihet.

Anna jobbar holistiskt, dvs, i utgångspunkt inte i en förståelse eller behandlingsprincip och tycker om människans inneboende komplexitet. Hon är Leg. Hälso- och Sjukvårdskurator, Ceritiferad Par & Relationsterapeut, Dans & Rörelseterapeut och Sexualterapeut.

 

Det egna företaget satsar på viktiga ämnen

 

Anna föreläser om ämnen som makt i parrelationer, våld i nära relation utifrån ett intersektionellt perspektiv samt om hur vi kan förstå sexuellt trauma utifrån minoritetsgrupper och minoritetsstress samt terapeutiskt arbete med enskilda och par.

Anna Lindhe driver sitt eget företag: Lindes Therapy med hjälp av Företagslabbet

 

Stöttning från Förtetagslabbet med att starta eget

 

Anna kom i kontakt med Företagslabbet av en slump. Hon såg en annons och skickade ett mail och blev inbjuden av Peter.

Först vågade hon inte riktigt säga att hon ville vara med utan skrev att hon ”ville veta mera”, så Anna träffade Peter som beskrev hela programmet och som uppmuntrade henne att hoppa på.

Det var så skönt just då, att någon annan kunde ta det beslutet eftersom jag var lite för osäker på om jag faktiskt
skulle klara av det.

Anna Lindhe driver idag sitt eget företag som resultatet av en önskan om en friare vardag

Att ha någon som säger ”det här klarar du”

 

”Det som har betytt mest för mig har varit Peters inställning och peppande attityd. Han utstrålar ett självsäkert ”Det här klarar du”, som kommer följsamt med hans erfarenhet om egenföretagarlivet. Det har varit väldigt skönt att mentalt luta sig mot den tryggheten.”

 

Företagslabbets hjälp har inneburit stor skillnad

 

”Det har gjort stor skillnad. Jag är nog lite fladdrig som person, har gärna många saker och projekt igång samtidigt och det har varit till stor hjälp att få koka ner det till en konkret plan, en konkret idé, en konkret väg att använda för att komma vidare. 

 

Att ha flera konkreta spår samtidigt fungerar jättebra, men det är viktigt att se vart vägen leder. Det är ett viktigt och stort bidrag som Företagslabbet bidragit med.”

Läs mer om hur företagslabbet kan stötta dig som står i startgroparna för att starta eget!

Stöttande rådgivare vid starta av eget företag

Anna och Peter (som är Annas rådgivare) har träffats på plats på Företagslabbet fram tills i vår, då hon for till Portugal.

”Vi har ett lite speciellt läsår, jag och barnen, och är i Portugal respektive Spanien. Min biologiska lillasyster är här från Brasilien (Anna är adopterad) så vi har en speciell familjeåterförening som vi är uppe i”

 

”Jag har stora idéer och visioner framåt”

Anna vill föreläsa mer under 2023 och kanske jobba mer mot organisationer och föreningar än enbart mot privatpersoner. Hon har ett viktigt volontärprojekt, en organisation som heter My Narrative som hon är engagerad i och som hon skulle vilja fortsätta utveckla.

Det känns skönt att vid varje nytt steg, eller varje ny nivå kunna falla tillbaka lite på Företagslabbet!

Anna vidareutbildar sig i Canada

Hon går en vidareutbildning, en Somatisk sexologutbildning (”Sexological Bodyworker”) som delvis är på plats i Canada. Anna ser fram emot att nätverka mer internationellt och att lära mig mer om den internationella marknaden.

Anna driver eget företag med stöttning från Företagslabbet

Funderar du på att starta eget företag och att ansöka till Företagslabbet?

Till dig som funderar på att ansöka om en plats på Företagslabbet så säger Anna: Do it! Its going to be fun!

Man måste vara där, för att faktiskt våga satsa. Att bli egenföretagare är ingenting som fungerar om man bara vill göra det halvdant, eller, inte för mig iaf. Om du är där; att du vill starta, att du är redo för denna fantastiska utmaning och personliga utveckling så är Företagslabbet en jättebra plats.

Läs mer om Anna och hennes fantastiska arbete här: