Företagslabbet

Företagslabbet 1 år

Företagslabbet

Lunchmingel och firande

Företagslabbet fyllde ett år och det firade vi naturligtvis med pompa och ståt! Vi välkomnade entreprenörer, rådgivare, styrelsen, partners, näringsliv och kommunala representanter till ett trevligt lunchmingel onsdagen den 19 april i våra fina lokaler i Norrtälje.

 

Det var många som kom för att mingla och njuta av den goda maten signerat Stefan från Den Gyllene Räven / Esca. Vi är så glada för den otroliga uppslutningen!

lunchmingel

En kort presentation

Det var en hel del nya ansikten som kom och firade. Därför passade vår ordförande Peter Jansson på att berätta lite mer om vad vi faktiskt gör på Företagslabbet.

 

”Vi vill att Företagslabbet ska vara en trygg plats där goda affärsidéer kan utvecklas till framgångsrika företag. Vår ambition för vårt första år var att vi skulle ha 20 anslutna entreprenörer – och idag kan jag meddela att vi toppat det målet – då vi är hela 30 stycken!”

 

Efter det klev Benjamin Råd Waher, Näringslivs- och etableringschef Norrtälje Kommun, upp och berättade lite kring hur det hela började.

 

”Jag blev kontaktad av Peter och fick frågan om jag ville lyssna på en idé som han ville pitcha för kommunen. Jag kände direkt när vi hade suttit ner och pratat en stund att det här verkligen var något att gå vidare med.”

entreprenörer

Många entreprenörer och rådgivare på plats

Det var många av våra nya entreprenörer som var på plats. Några av dem var systrarna Cecilia och Sofia som tillsammans driver företaget Creative Celebrations

”Via Företagslabbet har vi fått tillgång till ovärderlig kunskap om företagande. Vi har också fått massa råd, stöttning och pepp som har tagit vårt företag till nya höjder”.

Tre av entreprenörerna höll en kortare presentation om sig själva och sitt företag. En av dem var Emma Röttorp som driver företaget SAVOIE. 

emma röttorp - entreprenör på företagsabbet. Håller föredrag, står på toppen av en trappa

”Jag vill lyfta en viktig sak med Företagslabbet, eller inte en sak, utan en person: Peter. Utan honom som en drivande kraft i Företagslabbet hade jag aldrig haft möjligheten att ta mitt företag till där jag är idag. Så tack Peter och tack Företagslabbet!”

Även många av våra fantastiska rådgivare var självklart också på plats. En av dem var Katarina Holmberg som äger och driver Norrtälje Musteri. Hon säger såhär om varför hon valt att vara en del av Företagslabbet:

norrtelje musteri

"Jag tycker att det är så roligt att kunna inspirera och stötta andra som väljer att starta eget. Samtidigt som jag bidrar till att vi får fler livskraftiga företag i kommunen så lär jag mig själv massor. Win-win!"

Bli en del av Företagslabbet

Efter god mat, presentationer, mingel och kaffe var det sedan dags att runda av firandet. Ett stort tack till alla som kom och delade dagen med oss. 

 

Hoppas vi ses snart igen – kanske som ny entreprenör eller rådgivare?