Företagslabbet

Att våga lämna sin comfortzone

Vi är så glada att Anna Linde på LindesTherapy ville gästblogga för oss på Företagslabbet. Läs och låt er bli ordentligt inspirerade!

Är det år 2023 som du tar klivet utanför din comfortzone?

Det är väldigt många år sedan jag gav nyårslöften. Det är något med själva formen på ett nyårslöfte som inte alls fungerar för mig, för det jag lovar mig själv blir helt enkelt inte alls gjort. Jag brukar lova mig själv något när jag hamnar vid mer naturliga vägskäl. För då; i kris och i utmaning, blir vissa värden tydligare än innan.

 

Är år 2023 då du tar klivet utanför din comfortzone?

År 2022 lovade jag mig själv att ta alla chanser som jag kunde i att fortsätta sträva, utvecklas och ta mig ur min comfortzone. Eller, snarare alla dom små comfortzones som man så snabbt skapar runtomkring sig.

Våga kliv utanför din comfortzone och se vart det tar dig

Med stöttning utifrån kan det vara lättare att ta sig utanför sin comfortzone

Företagslabbet dök upp som den första riktiga möjligheten jag inte fick missa. Här hade jag gått och funderat på att starta eget för att slå mig fri från ekorrhjulet och haft panikkänslor över att det bara inte gick att komma ur på ett bra och ansvarsfullt sätt. När skulle det vara rätt tillfälle att kliva av?

 

Annonsen från Företagslabbet, intervjun med Peter, att bli inkastad i programmet och få hjälp att tänka kring alla viktiga steg som behöver göras var ett så otroligt bra beslut. Jag trivdes bra på min tidigare arbetsplats, men det hade aldrig gått att bryta sig loss ur ekorrhjulet och resa som jag vill göra.

Läs mer om hur Företagslabbet stöttar dig i ditt företagande

Att slå sig loss från ekorrhjulet och min comfortzone gav mer tid med min familj

 

Min dåvarande partner fick ett jobberbjudande i Portugal, vilket var både läskigt och spännande. Barnen är inskrivna i en amerikansk privatskola som erbjuder onlineundevisning, i kombination med olika på-plats-lektioner och vi styr vår tid på ett helt annat sätt nu än tidigare. Jag älskar att vi har så mycket tid tillsammans.

Återförenad med min biologiska syster

 

Jag fick också den fantastiska möjligheten att bjuda min biologiska lillasyster till oss i Portugal. Som adopterad är det en stor grej; att kunna förenas med min syster efter 13 år isär. Vi har haft två veckor tillsammans och mina föräldrar från Sverige och hon har träffats för första gången.

Är det den här händelsen som ska resultera i en livslång dröm?

 

Som egenföretagare sitter jag och funderar på om jag kanske ska göra någonting kreativt med den här historien. Är det i det här utgångsläget som den där boken kommer skrivas. Den som jag drömt om att författa sedan jag var 9 år gammal och vann en lokal författartävling på Postmuséet.

Våga kliva utanför din comfortzone och se vart det tar dig

Spännande och givande projekt

 

Ett annat spännande projekt jag sysselsätter mig med är ett sexualupplysningsprojekt/fokusgruppssamtal för föräldrar med barn med NPF. 

 

Jag och Tina Wiman kommer under fyra digitala tillfällen samtala om sexuell hälsa och hur man utifrån olika förutsättningar kan hitta sin egen väg till att nå en god sexuell hälsa. Samt hur vi som föräldrar kan samtala och stötta våra barn i det. Alla har rätt till en god sexuell hälsa och till att få uppleva njutning och glädje utifrån sina egna förutsättningar.

 

Vad vill du ha av 2023?

 Och vad hindrar dig från att ta dig ur din comfortzone?

/ Anna Linde