Företagslabbet

Coach och ledarskap – ny karriär med Företagslabbet i ryggen

En dag kände Jannicke Blomsnes att all motivation och ork hade tagit slut. Hon kände inte länge igen sig själv. Hon hade tappat det driv som hon tidigare hade haft på sin VD-position för ett större svenskt bolag. Bristen på energi ledde Jannicke till en uppsägning och en nystart i hennes karriär.

Jannickes nya karriär med siktet inställt på att bli coach

Jannicke valde att säga upp sig från sin arbetsplats där hon varit i 17 år. Tiden efter uppsägningen var, som många säkert kan känna igen sig i, oviss och osäker.

För att komma på fötter igen fick Jannicke hjälp av en coach och här såddes ett litet frö hos Jannicke.

En vision om hennes framtida karriär började dyka upp där ledarskap , att arbeta med människor och coachning var självklara hörnpelare.

Jannike Blomsnes Coach och Ledarskap med Företagslabbet i ryggen

 

 

Ledarutbildning och coaching

 

Jannike arbetade som VD på ett större bolag men tillslut hamnade hon i ett läge där motivationen och energin tog helt slut.

Jannike såg detta som en chans att börja om och började vidareutbilda sig, hon hade fortfarande sitt sikte inställt på att fortsatt arbeta med människor.

"Det är oerhört viktigt att vara äkta, närvarande och att ha den rätta kunskapen för att kunna bli en bra ledare."
Jannike Blomsnes Coach och Ledarskap med Företagslabbet i ryggen
Jannicke Blomsnes
Blomsnes Development

Blomsnes Develpoment – Coaching för att stärka sig själv

Jannikes företag Blomsnes Development lägger fokus på att stärka dig själv som människa.

Hon jobbar som strategisk samtalspartner, som grupputvecklare och som utbildningsledare. 

Jannickes filosofi är att man måste stärka upp sig själv och sitt ledarskap innan man kan stärka och leda andra. Det har Jannike själv lärt sig utifrån egen erfarenhet och hon vill nu sprida den kunskapen till andra.

Jannike tog steget och startade sitt företag under pandemin, men det lades ganska snabbt på is och hon satsade på att vidareutbilda sig istället.

Hon berättar att det är först i år som hon har kommit igång och börjat på riktigt. Detta mycket tack vare företagslabbet!

Gemenskap och samhörighet – Värdefullt för ensamföretagare

”Jag ordnade med ett hemmakontor, jättefint och mysigt men det tog inte alls lång tid innan jag kände mig ensam där”.

När Jannicke gick med i Företagslabbet märke hon snabbt att det lossnade. Arbetet med hennes eget företag kändes på en gång mer professionellt och på riktigt när jag fick komma hit och träffa andra, drivna egenföretagare med andra erfarenheter och kunskaper som man kan ta del av.

Att lära av varandra är en stor del av att vara medlem i Företagslabbet.

Kostnadsfri mentor – stor stöttning

Jannike har hjälp av en mentor som hon har kontinuerlig kontakt med. Hur ofta och i vad avgör hon själv efter behov. I nuläget har Jannike och hennes mentor möten 1-2 gånger i veckan och där emellan hörs de på mail om det skulle behövas.

”Jag får alltid så bra pepp som får mig på rätt väg igen när jag tappat fotfästet. Lena (mentor på Företagslabbet) påminner mig om hur bra jag är. Vi har det upplägget att jag får en plan som jag ska ha fullföljt till nästa möte, nästan som en läxa. Det arbetssättet fungerar fint för mig”.

Jannicke brinner för Coachning och ledarskap

Det bästa tipset till någon som står i startgroparna att starta sitt eget företag

Om jag hade gått i tankarna nu att starta eget hade jag kontaktat någon på nyföretagarcentrum. Frågat om alla praktiska frågorna så som budgeteringar, vilken företagsform som passar mig bäst osv. När jag startat och kommit igång med det mest grundläggande hade jag absolut sökt till Företagslabbet. Det har varit väldigt betydelsefullt för mig!

Funderar du på att starta eget företag men vet inte var du ska börja? Eller känner du att du har kört fast och företaget står still?