Företagslabbet

Lena är mentor på Företagslabbet

Stöttning av mentor på Företagslabbet

Företagslabbet och mentorerna finns här för dig som precis startat ett eget företag och behöver stöttning för att komma igång. Eller för dig som känner att du har kört fast på vägen och kan behöva lite hjälp för att få fart på din verksamhet. Och för dig som känner dig ensam i ditt företagande. Kanske saknar du en tillhörighet, kollegor och den stimulans och kreativitet som möten med andra människor kan ge dig.

 

Allt ovanstående kan du hitta på Företagslabbet!

Lena foretagslabbet

Lär känna Lena – mentor på Företagslabbet

Lena Norrman har gått i pension och har efter sitt spännande arbetsliv en hel del erfarenhet att dela med sig av. Hon arbetar ideellt på Företagslabbet som mentor och gör detta för att hon tycker att det är både roligt men framförallt viktigt.

Det är också viktigt att en mentor ska ha varit med ett tag och hunnit samla på sig värdefull erfarenhet som den kan dela med sig av till sina klienter.

I nuläget har Företagslabbet 22 företag anmälda för hjälp och rådgivning. Lena har ett mentorskap för tre av dessa.

Skillnad i inställning till arbete

Lena berättar att man märker en tydlig ändring på arbetsmarknaden sedan tio år tillbaka. Förr började man på ett jobb och sedan bet man ihop och körde på. Detta även om man kanske inte älskade sitt jobb.

Byta riktning i yrkeslivet eller hjälp med att få företaget på rull igen

Många som söker sig till företagslabbet har gjort just det; känt att det är dags att ta en annan riktning i arbetslivet. Man kanske känner att man vill ta tag i den där affärsidén som man fnulat på men aldrig fått i rullning.

 

Idag är som sagt inställningen en annan. Numer är det vanligare att man mitt i arbetslivet byter inriktning för att man vill, men inte för att man måste.

 

Få kostnadsfri stöttning av en mentor 

På företagslabbet kan du under 1-1,5 år få stöttning av en mentor. Utöver det får du också en mysig kontorsplats, ta del av föreläsningar, arbeta tillsammans med andra egenföretagare och utbyta ideér och erfarenheter.

lenajannicke
”Det är inte alltid så lätt att lyfta sig själv. Det kan nästa ramla guldpengar på dig fast du inte ser det själv.”
Lena företagslabbet1
Lena
Mentor, Företagslabbet

 

Företagslabbet och mentorer hoppas på utveckling av näringslivet i kommunen

”Företagslabbet handlar mycket om att utveckla näringslivet i kommunen. Samt att stärka upp företagare och ge dem ett naturligt sammanhang för nätverk”, berättar Lena.

 

Man behöver inte ha ett nystartat företag för att ta hjälp av Företagsslabbet. Man kan vara ett etablerat företag som kanske stangerat  och behöver en nytändning eller en push i rätt riktning. Kanske har man helt kört fast eller så har marknaden dött och man behöver hjälp att tänka i nya banor.

Sammanfattningsvis: Allt detta och mycket mer kan Företagslabbet och mentorerna hjälpa dig med!