Företagslabbet

De driver e-handel ihop tack vare kompisdejt

Då kompisdejt, idag driver de e-handel och företag tillsammans

Alexandra Segerström & Sara Sahlin har känt till varandra långt innan de startade VOULANG. Då som kollegor i tidiga 20års ålder. 

 

För några år sen korsades deras vägar om & om igen på lite märkliga ställen, så tillslut bestämde de sig för att ses på en kompisdate.

 

Delad dröm om design, e-handel och att driva eget

 

”En ljummen sommardag möttes vi på stora torget i Norrtälje över ett par glas vin och pratade om allt mellan himmel & jord. Och vi förstod snabbt att vi båda hade liknande drömmar för framtiden.

Design, e-handel & längtan efter att bygga och skapa ett eget starkt & vackert varumärke.” Där föddes VOULANG!

Alexandra och Sara driver e-handeln Voulang

Att ta vara på varandras styrkor och kompetens

 

De har båda lång erfarenhet av detaljhandel, smyckes och designbranschen så det föll sig naturligt att det var där de skulle landa. Saras starka sida stavas ”DETALJER” och Alex mantra är ”VI KÖR BARA!”

Då kan man lätt räkna ut att de är varandras motsatser men också i stort behov av varandras egenskaper när det kommer till att driva företag.

Här är Alexandra och Sara som driver e-handeln Voulang

Från registrerat bolag till öppen e-handel

Våren 2019 registrerade de bolaget och februari 2020 öppnades webbshoppen.

”Vi hamnade i ett läge där vi kände att vi var redo för nästa steg. Vår shop har varit i rullning drygt 2 år, men vi har aktivt valt att växa långsamt för att anpassa oss efter våra livssituationer.

När man ska växla upp och börja våga göra större satsningar så känns det rimligt att be om hjälp, stöd & ta råd av någon som gjort resan.”

 

Att ta hjälp redan från start

Alexandra och Sara berättar vidare: ”Vi hade faktiskt en mentor redan i början av idéstadiet och det var verkligen guld värt!”

 

Att kunna samtala med vår rådgivare på företagslabbet har gett en enorm kraft. Vi känner oss otroligt stärkta och peppade på kommande utmaningar.

Värdefullt med rådgivare från Företagslabbet

”Vi har haft möten på Företagslabbet där vi sätter mål som vi sedan följer upp vid nästa möte.

Det har gett oss en push framåt och utökat kontaktnät. Att ha en mentor har varit jättebra för oss för att få hjälp med just målsättning, uppföljning och fokus.”

 

Alexandra och Sara driver e-handeln Voulang

Läs mer om hur företagslabbet kan stötta dig som står i startgroparna för att starta eget!

Vill driva en e-handel som sticker ut

”Branschen vi valt är ju otroligt konkurrenskraftig och är supersvår att ta sig fram i. Men vi såg en sak tydligt när vi gjorde vår research. Vi saknade verkligen wow-känslan när vi öppnade deras paket. Vi beställde från många olika duktiga designers och vi blev förvånade över hur leveransen såg ut.

 

 

Att ge våra kunder det där extra personliga på riktigt är något vi älskar. Små överraskningar i leveranserna. Vackra handgjorda inslag och noga utvalda färger som gör en glad.”

Alexandra och Sara driver e-handeln Voulang
 

Tips till dig som står i startgroparna

 

 – För det första, GÖR DET BARA! Sätt igång!

 – Sätt dig på kvällarna efter jobbet och skriv ner/teckna upp hur din idé skulle se ut.

 – Kolla in lite konkurrens. Vad skulle få dig att sticka ut?

 – Dröm samtidigt som du faktiskt gör något aktivt. T.ex sätt igång ett inlogg till en e-handelplattform och ”lek runt” för att lära dig lite om hur det funkar.

 – Våga säga din dröm högt till vänner och bekanta. Vem vet, då kanske du hittar din parhäst snabbare än du tror.

Besök Volangs webbshop här: