Företagslabbet

Hanna är ny i Företagslabbet

brandskydd

Idag möter vi Hanna Hjortbrink, ägare av Mahjha Consulting AB. Ett företag som säljer olika typer av brandskyddstjänster

Dagens entreprenör – Hanna Hjortbrink

Efter en flytt från Stockholm till Norrtälje började funderingarna kring att starta eget att födas. När tanken väl började gro, var det svårt att släppa den. Så en dag var det plötsligt dags att säga upp sig och prova vingarna som egen företagare.

Hanna Hjortbrink

Hjälper företag med brandskydd

Hanna kommer från samma bransch som hon nu verkar i. Hon säljer olika typer av brandskyddstjänster.

 

I Sverige finns en lag som heter ”Lagen om skydd mot olyckor” och den säger att ägare och nyttjare till byggnader och andra anläggningar ska bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete. Detta arbete är kontinuerligt och det är ett antal dokument som behöver upprättas. Dessa och även andra delar av brandskydd är det Hanna hjälper företag och bostadsrättsföreningar med.

 

Utöver det är Hanna även utbildad instruktör för att hålla första hjälpen och HLR-utbildningar.

Hanna är ny i Företagslabbet

Via Nyföretagarcentrum blev Hanna rekommenderad att ta kontakt med Företagslabbet. Vilken hon också gjorde och fick sin rådgivare i Katarina Holmberg.

 

Då Hanna är väldigt ny i labbet har hon ännu inte hunnit ha så många möten med sin rådgivare. Men de möten de haft har varit väldigt givande. Hanna berättar att det är väldigt skönt att ha någon att bolla sina tankar med och få bekräftat om man är på rätt väg eller inte.

 

”Det är skönt att kunna få en tydlig att-göra-lista till nästa möte”.

Företagslabbet ger inspiration och gemenskap

Hanna talar varmt om de temakvällar som labbet anordnar en gång i månaden. Hon tycker det är väldigt intressanta teman och det är även otroligt givande att få träffa alla som är med i labbet.

 

Nätverkande och mingel är a och o i början av sin företagarresa. Som både ny företagare och ny i Norrtälje har Hanna verkligen uppskattat temakvällarna och de har givit henne mycket.

Framtiden då?

Hanna drömmer om att kunna bli den naturliga kontaktpersonen för de i Norrtälje med omnejd som behöver hjälp med allt från hjärtstartare, första hjälpen, utrymningsövningar eller andra brandskyddsfrågor.

 

Och när det gäller Företagslabbet hoppas hon att det fortsatt ska vara en källa till inspiration och bidra till att få henne att växa som företagare. Till alla som går i tankar om att starta eget säger hon såhär:

 

”Det finns liksom ingen anledning att inte söka till Labbet. Jag skulle rekommendera alla som startar eller funderar på att starta ett nytt företag att söka! Nätverkandet, föreläsningarna, rådgivningen och de fina lokalerna – det är faktiskt nästan lite för bra för att vara sant!”

Bli en del av Företagslabbet

Hos oss är din idé trygg och vi ger dig alla verktyg vi kan för att din resa mot en blomstrande verksamhet ska gå så smärtfritt som möjligt! Har du en affärsidé – skicka in din ansökan redan idag!