Företagslabbet

Föreläsning om LinkedIn

händer som håller i en mobil

Har du uppdaterat din LinkedIn?

En gång i månaden bjuder vi in till olika temakvällar. Oktobers temakväll bjöd bland annat på en föreläsning om LinkedIn. Föreläsningen hölls av en av våra entreprenörer; Hanna Hjortbrink. Efter föreläsningen gick deltagarna hem med nya insikter gällande plattformen.

Ta LinkedIn till nya höjder

Hanna driver till vardags företaget Mahjha Consulting som sysslar med brandskydd och utbildar i HLR. Men för att nå ut till rätt målgrupp insåg hon snabbt värdet i LinkedIn och valde därför att djupdyka lite i plattformen. Detta gjorde hon bland annat genom att gå med i ett community där hon mottagit ovärderliga tips och trix. Dessa tips har hon nu i sin tur förmedlat vidare till Företagslabbets entreprenörer.  

"Detta är saker jag lärt mig via ett community och som har hjälpt mig att lyfta min profil och mitt arbetssätt på LinkedIn till nya höjder."

Vad är viktigast?

Tro inte att det bara är att skapa en profil på LinkedIn – det krävs en hel del handpåläggning. Idag är det så pass många som konkurrerar om utrymmet så det gäller att tänka igenom upplägget. Därför är det viktigt att skapa en profil som sticker ut och som verkligen lyfter det viktigaste om dig eller det du vill förmedla. Nedan följer en lista med de viktigaste punkterna att tänka på:

Glöm inte att tro på dig själv och din kunskap

Ett annat tips som Hanna lyfter är hur man bör tänka gällande inlägg. Använd inte för långa stycken när du skriver. Försök dela upp texten så mycket som möjligt och lätta upp texten med emojis. En annan viktig sak är att posta kontinuerligt.  Bestäm vad som är lagom för dig och håll dig till det. Ett inlägg i veckan verkar vara väldigt vanligt. Det går såklart att göra oftare – det gäller att hitta det som känns överkomligt för just dig. 

 

Det viktigaste är trots allt att hålla sig till sitt expertisområde och inte minst tro på sig själv!

Bli en del av Företagslabbet

Detta och mycket annat pratades det om på den senaste temakvällen. Är du också intresserad av att ta del av givande temakvällar? Sitter du på en affärsidé? Kontakta oss idag, så ser vi om Företagslabbet kan vara något för just dig.