Företagslabbet

Möt en av Företagslabbets rådgivare

sol som lyser på äpplen

Företagslabbet är en smidig inkörsport till företagande för dig som ligger precis i startgroparna. Hos oss får du en alldeles egen rådgivare som finns där som stöttepelare och bollplank under ditt första år. Idag möter vi en av Företagslabbets rådgivare som driver Norrtelje Musteri och Norrtelje Lanthandel – möt Katarina Holmberg.

Vem är Katarina Holmberg?

Med en bakgrund inom olika myndigheter så som Försvarsmakten, Säkerhetspolisen, Polisen och Norrtälje Kommun, tog hon 2017 steget och öppnade Norrtelje Musteri. Detta gjordes utan någon som helst erfarenhet av vare sig företagande eller att musta äpplen. Men allt går om man vill!

”Jag har aldrig en tråkig dag på jobbet!”

Många kurser har det blivit, men framför allt ”learning by doing”. Ingen dag är den andra lik. Arbetet i musteriet innebär allt från att sköta maskiner, hantera tonvis med äpplen till att utveckla nya produkter likväl som att marknadsföra företaget. Kombinationen av det fysiska arbetet och den rent intellektuella utmaningen är något som Katarina verkligen uppskattar med sitt jobb. Mångsidighet är kul.

kvinna håller en låda med äpplen

Norrtelje Musteri och Norrtelje Lanthandel

Sedan hösten 2022 bedrivs även verksamhet uppe på Campus Roslagen. Där slogs dörrarna upp till Norrtelje Lanthandel i den gamla bensinmacken på området. Där kan du hitta allt från mustade äpplen till snittblommor och lokalproducerad mat från andra producenter i Roslagen med omnejd.

 

Under november flyttades även Norrtelje Musteri från Storsten till en nyrenoverad lada precis intill lanthandeln.

Mångårig erfarenhet från myndigheter

Med sina många år inom olika myndigheter samt kommunen, kan Katarina bidra med en hel del insikter. Men framför allt är det hennes tid som egen företagare som kan komma att hjälpa en som precis har påbörjat sin resa.

”Jag tycker att det är så roligt att kunna inspirera och stötta andra som väljer att starta eget.”

Samtidigt tror Katarina på en samverkan mellan entreprenörer. Allt för att bidra till att öka Roslagens attraktionskraft. Något som hon också tror är viktigt att förmedla som Företagslabbets rådgivare.

”Jag värnar om det lokala och tror på Roslagen!”

Bli en del av Företagslabbet

Hos oss har du möjlighet att under 1-1,5 år få både stöttning och en rådgivare att känna dig trygg med. Kanske är det just Katarina som blir din rådgivare.

”Jag tycker det är perfekt att kunna bidra till att vi får fler livskraftiga företag i kommunen, samtidigt som jag själv lär mig massor. Win-win!”

Utöver en rådgivare får du även tillgång till en mysig kontorsplats, ta del av föreläsningar och tillsammans med andra entreprenörer utbyta både idéer och erfarenheter. Har du en affärsidé – skicka in din ansökan redan idag!