Företagslabbet

Möt en av våra entreprenörer

Kommunikatör

Idag möter vi Anna Järnebeck som vågade ta steget att starta eget efter över 13 år som kommunikatör. En resa som varit fylld av utmaningar, lärdomar och även en gnutta mod.

Bakgrund som kommunikatör

Anna är utbildad kommunikatör och har genom åren provat på en mångfald av roller inom både privat och offentlig sektor. Allt från strategisk kommunikation och innehållsproduktion, till coachning inom digital kommunikation. Något som har bidragit till att hon har samlat på sig en stor del kunskap och erfarenhet.

 

Drömmen om att vara sin egen chef och styra över sin egen tid har länge funnits där och växte starkare med åren. Tills det en dag kändes som ett naturligt nästa steg att ta. Dessutom kom insikten att de egna färdigheterna och expertisen var lika värdefull som egen företagare som anställd. Vilket fick Anna att göra verklighet av sin dröm.

Ett första möte med Företagslabbet

Efter att ha startat upp sitt eget företag kom hon ganska snabbt i kontakt med Företagslabbet.

”Jag minns att jag kände mig så otydlig och vimsig i mina visioner på det där första mötet, även om jag gärna ville utstråla någon form av lugn och att jag hade en tydlig plan. Nu förstår jag att jag antagligen var i helt rätt läge att hamna under Företagslabbets trygga vingar.”

Vimsig eller ej, en tydlig plan fanns, eller i alla fall en vision. En vision som Anna tillsammans med sin rådgivare Thomas Viktorsson har kunnat jobba vidare på. Med Företagslabbets stöd har Anna kunnat navigera lättare genom de utmaningar som uppstått längs vägen och saker och ting föll plötsligt på plats.

Fördelarna med Företagslabbet

Framför allt har Anna uppskattat samtalen med sin rådgivare, Thomas. Dessa samtal, som anpassats efter de skiftande behoven längs resans gång, har fungerat otroligt bra. Det har blivit lite som en plattform där idéer, tankar och planer har ventilerats och bollats. Att ha en rådgivare som stöd, alltid tillgänglig via mail eller samtal – har varit ovärderligt.

 

Inte nog med ynnesten av att ha en egen rådgivare, har Anna verkligen uppskattat möjligheten att använda Företagslabbets inspirerande lokaler. Det finns en enorm fördel i att dela lokaler med andra entreprenörer som precis påbörjat sitt företagande. Vidare är det är en enorm källa till både inspiration och gemenskap samt ett utbyte av erfarenheter.

Lärdomar och insikter

För Anna har resan som egen företagare hittills varit en kontinuerlig inlärningsprocess. Hon understryker vikten av att ha ett öppet sinne för förändringar och att våga utforska nya riktningar. Väx genom att våga!

”Med en bra produkt, kundfokus och riktigt vassa leveranser tror jag att vi alla kan komma långt!”

Varför välja Företagslabbet?

Enligt Anna är det en otrolig förmån att få vara en del av Företagslabbet. Därför rekommenderar hon verkligen alla som startat upp eller går i de tankarna, att ansluta. Nätverk, proffsig rådgivning och lokaler att få husera i är bara några av fördelarna!

 

Sammanfattningsvis, gör som Anna och ansök till Företagslabbet och ta del av alla de fördelar som erbjuds! Klicka på knappen nedan och läs mer om vår verksamhet och hur vi kan hjälpa just dig i ditt företagande.