Företagslabbet

Entreprenörspresentation – Creative Celebrations

De två kreativa systrarna Cecilia och Sofia älskar att fira livets alla stunder oavsett om de är stora eller små. Ända sedan barnsben har de planerat olika sorters event, fester eller högtider och gjort det till något alldeles extra. Drömmen om att starta något eget hade länge funnits där och en dag tog de steget.

Ronnie är rådgivare på Företagslabbet

Med bakgrund som snickare och med en civilingenjörsexamen från KTH och över 30 års yrkeslivserfarenhet som företagsledare och VD, har Ronnie en hel del att erbjuda som rådgivare. Han tycker det är viktigt att dela med sig av den kunskap han har samlat på sig genom åren – och där kommer Företagslabbet in i bilden.

Företagslabbet 1 år

Företagslabbet fyllde ett år och det firades naturligtvis med pompa och ståt! Vi välkomnade entreprenörer, rådgivare, styrelsen, partners, näringsliv och kommunala representanter till ett trevligt lunchmingel onsdagen den 19 april.

När anställningen kändes begränsande, startade Sandy eget

Sandy brinner för företagsutveckling Låt mig presentera Sandy som idag driver två företag som i slutet av året ska bli ett. I hennes enskilda firma SBM Consulting Sweden arbetar hon som KBT terapeut med mottagning online och på medborgarplatsen i Stockholm.  Hennes andra företag, är det som hon kommer att utgå från. Det är ett aktiebolag… Fortsätt läsa När anställningen kändes begränsande, startade Sandy eget

Ung företagsamhet med Roslagsbjörk UF

Ung Företagsamhet   Minns ni den otroligt lyckade Entreprenörskapsdagen i höstas? Då fick vi chansen att träffa några stycken av framtidens entreprenörer som i nuläget studerar på gymnasiet och har kursen: Ung Företagsamhet på schemat.   Ung Företagsamhet – bra grund för framtida företagande Ung Företagsamhet är en förberedande kurs för entreprenörskap där stöttningen i… Fortsätt läsa Ung företagsamhet med Roslagsbjörk UF

Så pitchar du in din affärsidé!

Är du redo att pitcha in din idé? Följ vår guide: Så pitchar du in din affärsidé!  Vi delar tips och trix på vad som kan vara bra att ha med i din pitch, vad som kan vara bra att tänka på och hur du bygger upp den. Men vänta nu, vad betyder det att… Fortsätt läsa Så pitchar du in din affärsidé!

Experthjälp från Företagslabbet tar mitt företag till nästa nivå!

Gisela driver företaget Life Balance Coach och har nyligen startat podcasten Power Women Today med företagslabbet i ryggen!  Giselas syfte med att driva eget företag Tanken kring eget företag och driva en verksamhet som gör skillnad för människor och samhälle har länge funnits i tankarna hos Gisela. Att hjälpa, stötta andra och att faktiskt göra… Fortsätt läsa Experthjälp från Företagslabbet tar mitt företag till nästa nivå!

Min affärsidé – Hur vet jag att den är bra nog?

Nytt år, ny affärsidé? Är du sugen på att ta tag i den där drömmen om att starta eget företag men är inte riktigt säker inom vad? Grunden för ett framgångsrikt företag är en välformulerad affärsidé   Ofta fastnar man i tankar om att idén ska behöva vara revolutionerande och världsförändrande för att ha grund nog att… Fortsätt läsa Min affärsidé – Hur vet jag att den är bra nog?

Att våga lämna sin comfortzone

Vi är så glada att Anna Linde på LindesTherapy ville gästblogga för oss på Företagslabbet. Läs och låt er bli ordentligt inspirerade! Är det år 2023 som du tar klivet utanför din comfortzone? Det är väldigt många år sedan jag gav nyårslöften. Det är något med själva formen på ett nyårslöfte som inte alls fungerar för… Fortsätt läsa Att våga lämna sin comfortzone

En dröm om mer frihet blev eget företag

Drömmen om frihet blev till eget företag och föreläsningar om våld i nära relation  Anna Linde AB, eller Lindes Therapy är ett enmansföretag som föddes 2022 ur en längtan att få jobba under mer frihet. Anna jobbar holistiskt, dvs, i utgångspunkt inte i en förståelse eller behandlingsprincip och tycker om människans inneboende komplexitet. Hon är Leg. Hälso-… Fortsätt läsa En dröm om mer frihet blev eget företag